Stichting Naburen zal op 17 september aanwezig zijn op de vrijwilligersmarkt op het gemeentehuis in Zeist. Door de aanwezigheid van enorm betrokken vrijwilligers kunnen we met elkaar echt van waarde zijn tijdens de dagen die we met elkaar optrekken. Omdat we de komende periode uitbreiden, zijn we op zoek naar mensen die bij de nieuwe dagen willen ondersteunen.
Vacatures zijn er voor;

– ‘Wandelaars’

Houdt je van wandelen en gezellig kletsen onderweg, afgesloten met een bezoek aan het terras? Wij zijn op meerdere middagen (maandag, dinsdag en donderdag) op zoek naar mensen die graag met ons mee wandelen, liefst met auto zodat je aan het eind van de wandeling een deelnemer thuis af kan zetten.

– ‘Klussers’

Houdt je van klussen, voor alles een oplossing bedenken en hierin samen te werken met mensen met dementie, die veel ervaring hebben op klusgebied? Dan ben je heel erg welkom om mee te werken op de woensdag ochtend op een van onze nieuw op te zetten dagprogramma’s. We starten om 10 uur met koffie, gaan aan de slag en lunchen met elkaar. Na de lunch gaan we met elkaar wandelen, dus stopt onze ochtend samen.

– ‘Mensen met groene vingers’

Voor een twee nieuwe project gaan we aan de slag in de tuin. Hiervoor zijn we zowel voor de dinsdag, als voor de woensdag op zoek naar mensen die het leuk vinden een klein clubje (2, max 3) mensen te begeleiden bij het uitvoeren van (moes-)tuinklussen. We beginnen in de ochtend met koffie en thee. Vervolgens gaan we aan de slag en na de lunch, gaan we wandelen en stopt de ochtend samen.

– ‘Boekenwurmen’

Houdt jij van lezen, de rust van de bibliotheek, maar ook van gezelligheid van samen zijn? Dan is het wellicht leuk om op de dinsdag (ochtend of middag) aan te sluiten als vrijwilliger bij een groep die aanwezig is in de bibliotheek. We voeren allerlei klusjes uit; terugzetten van ingeleverde boeken, vouwen van folders, herstellen van boeken en voorlezen. Tegelijkertijd kan ook gelezen of gehandwerkt worden. We doen ook samen boodschappen en sluiten de dag af op een terrasje. In afstemming met de aanwezige vrijwilliger kan je ofwel de ochtend, ofwel de middag meedraaien!

-‘Sportievelingen’

Voor de vrijdagmiddag-sportmiddag ‘Onvergetelijk sporten’ zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om per toerbeurt te wandelen of te tennissen. We starten om 13.30 uur met koffie, waarna een uur gesport wordt. Als tennisser tennis je (veelal) 1 op 1 met iemand met dementie. Als wandelaar, loop je met een groepje van vrijwilligers en mensen met dementie. Onderwijl ontmoeten naasten elkaar, waar veel steun uit gehaald wordt. Rond 15.00 (of iets eerder) ronden we af met koffie en thee of bij warm weer wat fris!

Meer weten?

Wil je meer weten over deze activiteiten, neem contact op met Sarah!