November 2021. De geschiedenis herhaalt zich en het aantal mensen met Corona stijgt. Dit is natuurlijk enorm naar voor iedereen.

Als Naburen willen wij er graag aan bijdragen dat het aantal besmettingen afneemt. Gelukkig zijn alle deelnemers, medewerkers en vrijwilligers van Naburen gevaccineerd.
Hier lees je wat wij doen om de kans op besmetting zo veel mogelijk te beperken.

Vervoer van deelnemers:
Omdat het beeld van het aantal besmettingen en daarmee ook de maatregelen in Nederland zo wisselt, volgen we het recente beleid wat gepubliceerd wordt door het RIVM over zorgvervoer. Momenteel houdt dit in dat we in de auto allemaal een mondkapje dragen en voordat we met elkaar de auto instappen doet de bestuurder een check of de persoon corona gerelateerde klachten heeft. Dit beleid kan met de tijd veranderen en hierover zal dan bericht komen. Het is van belang dat mensen zelf voor een mondmasker zorgen.

Aanwezigheid op locatie:
Met de komst van de nieuwe explosieve stijging van het aantal besmettingen, hebben we ervoor gekozen om binnen meer afstand te houden tot elkaar.
Dat houdt op De Boswerf in, dat we vanaf 11 november gebruik maken van een ruimte waarin alleen wij verblijven. Zo kunnen we de momenten dat we binnen zijn, voldoende afstand van elkaar bewaren. Helaas kunnen we dan niet meer lunchen met de mensen van de Boswerf zelf, maar we zien uit naar het voorjaar waar we weer met elkaar aan lange tafels kunnen lunchen!
Voor de dagen in de bibliotheek houdt dit in dat we meer gescheiden van de bezoekers zitten, om de contacten te minderen.
Ook bij Tennisvereniging Griffensteyn, houden we de onderlinge afstand in de gaten. Gelukkig zijn we lekker buiten aan de slag, maar we hebben er voor gekozen om ook het koffie drinken zo veel mogelijk in de buitenruimte te doen. Om het niet koud te krijgen zijn kleedjes beschikbaar. Mocht het echt te koud zijn om buiten koffie te drinken, dan bestaat de mogelijkheid om dit binnen te doen.

Corona-check app of print:
Het is op alle dagen belangrijk dat deelnemers de corona check app of een print van de QR code waarin weergegeven staat dat iemand gevaccineerd is, plus een identiteitsbewijs mee nemen. Tegenwoordig wordt hier strenger op gecontroleerd en kom ik er niet meer onder uit om te zeggen dat iemand dementie heeft en de QR code vergeten is! Bij het ophalen zullen we hier aan helpen herinneren!