Deze maand zijn we dan eindelijk :) van start gegaan in de bibliotheek in Zeist.

We zijn warm verwelkomt door het team van Idea Zeist en vinden geleidelijk aan onze plek. Dat is een heerlijke plek, we zitten namelijk in de grote bibliotheek zaal, maar als we willen kunnen we de glazen deuren sluiten. Ideaal dus om deel te zijn van de bibliotheek, maar om ook de rust te bewaren. Momenteel zijn we nog met een klein clubje, maar gezellig is het in ieder geval!

Je vraagt je vast af hoe een dag van Naburen in de bibliotheek eruit ziet; We hebben een vaste indeling van de dag. Zo komen we in de ochtend samen met koffie en bespreken we de dag. Dan is er een moment om voor te lezen of andere klusjes uit te voeren. Denk hierbij aan het sorteren van boeken, of het klaarmaken van dozen met boeken. Dit doen we op een tempo dat past.

We drinken nogmaals koffie of thee en er is ruimte om naar de winkels te gaan. Eerst inventariseren we de boodschappen die gedaan moeten worden, waarna we op pad gaan. We lunchen met elkaar bij ‘Bij Johannes’ (hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd van €5,-) waarna we weer terug naar de bibliotheek wandelen.

Weer terug is ruimte om klusjes op te pakken, te lezen (er zijn enorm veel bladeren en boeken beschikbaar) of te handwerken.

Rond 16 uur drinken we een laatste kopje koffie of thee, bespreken we de dag en gaan we weer naar huis toe!

Naast deelname de hele dag, is het ook mogelijk om een deel van de dag aanwezig te zijn.

Lijkt het je leuk om deel te nemen, neem dan contact op!