22 bankjes schoongemaakt…
22 bankjes laten drogen…
22 bankjes in de eerste laag olie…
22 bankjes in de tweede laag olie…


De afgelopen maanden hebben de mannen van Naburen zich hard ingezet om de buitenruimte van Woonzorgcentrum Vredenoord mooier te maken. Met een fantastisch resultaat. Maar niet alleen het resultaat was fantastisch, ook het proces was een enorm mooie ervaring.

Waar we begonnen met 1 deelnemer, sloten zich geleidelijk meer mensen met dementie aan bij ons vrijwilligerswerk. Dat maakte dat de dagen enorm gezellig waren en onderlinge relaties opgebouwd werden.

Daarbij kwam dat de medewerkers en bewoners van Vredenoord betrokken en dankbaar waren voor onze inzet. Geregeld kwamen medewerkers aanwaaien om een praatje te maken, een soepje, koffie of ijs te brengen. Als kers op de taart heeft Els Schuitenvoerder (vrijwilligers coördinator Vredenoord) ons in het zonnetje gezet op de dag dat we de laatste bankjes weer op hun plek hebben gezet. De mannen voelden zich hierdoor enorm gewaardeerd, wat hen zichtbaar goed deed. Stralende gezichten en een brede lach!

‘Ik ben blij dat je je baan opgezegd hebt en je hart bent gaan volgen, zodat wij hier nu met elkaar bezig kunnen zijn!’
Deze uitspraak ontroerde me. We zitten op de goede weg en kunnen echt verschil maken voor een groep mensen die hun plek in de traditionele zorg niet kunnen vinden!

Vanaf deze week starten we op een nieuwe locatie midden in de maatschappij: Natuur-educatiecentrum De Boswerf. Zowel ik, de vrijwilligers, als de mannen hebben er enorm veel zin in! En wat fantastisch is; vanaf deze week kan ik geen ‘mannen’ meer zeggen, er sluiten ook twee vrouwen aan!

Op naar nog zo een fantastische periode in samenwerking met De Boswerf!

Groet,
Sarah Verkruijssen