De Bonte Parels

Naburen vindt zijn thuis op een actief biologisch melkveebedrijf, De Bonte Parels. Deze locatie is het basisingrediënt voor het concept van de gemeenschap. De omgeving vraagt om actie, er is altijd iets te doen, samen te werken en te ondernemen.

Daarbij komt dat we met onze handen in de klei zitten en leven met de seizoenen. Ook maken we met elkaar de hele levenscyclus mee, van geboorte tot sterven, wat aanleiding geeft tot gesprek.

In april 2021 starten we met de verbouwing van de schuur tot een gezellige, lichte ruimte om met elkaar koffie te drinken en te eten, taarten te bakken voor de theetuin en binnenshuis activiteiten te ondernemen. Deze ruimte is zo ingericht, dat mensen met dementie er gemakkelijk uit de voeten kunnen. Zo werken we aan een optimaal voorspelbare inrichting. De kapstok bevind zich in het halletje bij de deur, de toilet is ook in dit halletje te vinden en in de keuken maken we gebruik van zo gemakkelijk mogelijk te bedienen apparaten. Aan deze verblijfsruimte wordt ook de boerderijwinkel gekoppeld, zodat betrokkenheid bij de winkel een vanzelfsprekendheid is. Ook is er een slaap- of rustkamer aanwezig zodat iemand zich even terug kan trekken.

Op boerderij De Bonte Parels vind je: