De Dieptetuin Zeist

De Dieptetuin is een openbare historische botanische tuin in de wijk Valckenbosch is Zeist. Sinds 10 jaar is deze tuin in beheer van een groep enthousiaste vrijwilligers die zich wekelijks een dagdeel in de week inzet om de tuin er mooi uit te laten zien. De laatste jaren is de groep vrijwilligers ouder geworden en is extra ondersteuning bij het onderhoud van de tuin welkom. Naburen helpt sinds juli 2023 op maandagochtend mee in het onderhouden van de tuin.

Een vrijwilligersgroep van Naburen, bestaande uit mensen met een haperend brein, begeleiders en vrijwilligers, zet zich graag in om deze historische tuin zijn waarde te laten behouden. We beginnen de ochtend met koffie en thee, gezamenlijk met een vrijwilliger van de Dieptetuin, die ons bijpraat in de klussen die opgepakt kunnen worden. We verdelen de klussen onderling en gaan met elkaar aan de slag, ieder binnen een activiteit van voorkeur. Zo worden paden onkruidvrij gemaakt, uitgebloeide bloemen verwijderd, bankjes opgeknapt, naambordjes gemaakt zodat de botanische tuin ook voor leken extra interessant wordt.  

Rond 12.45 uur lunchen we met elkaar buiten, of bij slechter weer in ‘Kate’, de ontmoetingsruimte van de vrijwilligers van de Dieptetuin.

Na de lunch wandelen we met elkaar in de mooie omgeving. We sluiten de middag gezellig af met koffie en thee in een restaurantje!

Tussen 15.30 en 16.15 uur wordt iedereen weer thuisgebracht.

Wil je meer weten over het meewerken op de Dieptetuin? Neem dan contact op!