Waar staan we nu?
Waar we als Naburen een start hebben gemaakt in Westbroek, hebben we ons de afgelopen periode nuttig gemaakt in de buitenruimte van Woonzorgcentrum Vredenoord. Inmiddels zijn 10 banken en minimaal zoveel tafeltjes hersteld en van een olielaag voorzien, de plantenbakken die rot waren zijn afgevoerd, de straat heeft zand tussen de tegels en er staan mooie nieuwe bakken met stralende planten en bloemen erin. We hebben nog een paar weken werk en dan gaan we naar een nieuwe locatie.
We zijn dan ook druk bezig om een vaste invulling te geven aan Naburen in Zeist per september 2021. Om dit vorm te geven zijn we verbindingen aangegaan met het welzijnsorganisaties en bestaande maatschappelijke initiatieven. Dit levert een enorm mooie samenwerking op waar werkelijk sprake is van een win-win situatie!

Vanaf september 2021

Na de zomervakantie biedt Naburen wekelijks een programma in de Zeister bibliotheek, waar we midden in het dorp betrokken zijn bij Het Geheugenpunt, een project van de bibliotheek en Alzheimer Nederland (afdeling Zeist) waar van alles te vinden en te doen is rond dementie. Ook lezen we voor aan peuters en kleuters en maken we een rondje door het centrum om boodschappen te doen. Idealiter zetten we ons ook in als taalvrijwilliger om mensen de mogelijkheid te geven om op een ongedwongen manier de Nederlandse taal te oefenen.
Ook zijn we wekelijks in de Zeister wijk Kerckebosch actief met het onderhouden van een buurtmoestuin, gaan we de keuken in om baksels met buurtgenoten te kunnen delen. We hopen ons daarnaast in te kunnen zetten in het onderhoudsteam van Natuur-educatiecentrum De Boswerf .

De invulling van de dagprogramma’s werken we de aankomende weken verder uit. Voorop staat dat we volop in verbinding staan met de maatschappij.

En deze betekenisvolle dag heeft niet alleen een positief effect op mensen met dementie en de mensen die we tegenkomen binnen onze activiteiten; met elkaar doorbreken we het stigma wat er heerst over dementie, want ook met een dementie blijft iemand van waarde!

Wil je meer weten over het werk van Naburen, neem contact op!