Landgoed Vollenhoven De Bilt

Landgoed Vollenhoven is volop in ontwikkeling!

Sinds mei 2022 is het landgoed in handen van nieuwe eigenaren, die als droom hebben om het landgoed meer te verbinden met de Zeister en Biltse samenleving. Op het landgoed is een oude ommuurde moestuin te vinden, maar ook een monumentale Engelse tuin, met een strak beplantingsplan. Daarnaast is het landgoed opengesteld voor wandelaars die hier gretig gebruik van maken. Om het landgoed een toenemende rol te laten spelen in de maatschappij, moeten de tuinen en het landgoed onderhouden of verder ontwikkeld worden. Naburen helpt vanaf maart 2023 op woensdagochtend de tuinders en tuinman bij de uitvoer hiervan.

Hoe ziet het programma er uit?

Iedereen wordt van huis opgehaald, waarna we rond 10 uur starten met koffie en thee op de locatie. De planning van de ochtend wordt doorgenomen en klussen worden bij Naburen neergelegd. We verdelen de klussen onderling en gaan in groepjes met elkaar aan de slag. Denk hierbij aan het verwijderen van jonge aanwas in het bos, het verwijderen van ‘onkruid’ in de monumentale Engelse tuin, of het bladvrij maken van de paden.

Rond 12.30 uur ronden we de werkzaamheden af en lunchen we met elkaar.

Wanneer de lunch opgeruimd is, maken we ons klaar voor een wandeling in de regio. De wandeling zal ongeveer 3km lang zijn, welke we afsluiten in een restaurantje met een drankje. Rond 15.30 uur sluiten we de dag af en wordt iedereen weer thuis gebracht.

Bij slecht weer voeren we ‘binnen-klussen’ uit, of organiseren we een alternatief programma.

Wil je meer informatie over meewerken op Landgoed Vollenhoven? Neem dan contact op!