Waar we de afgelopen jaren geregeld mensen moesten teleurstellen om met Naburen mee op pad te kunnen, is er momenteel ruimte ontstaan om nieuwe mensen plek te bieden.

Zo hebben we in de Bibliotheek Idea Zeist, zowel op dinsdag als op donderdag ruimte voor mensen die het leuk vinden om mee te helpen in de bieb. Boeken sorteren, kapotte boeken herstellen, voorlezen aan kinderen of de kasten aan kant maken. Allemaal voorbeelden van klussen waar mensen momenteel mee bezig zijn. Maar ook voor andere kwaliteiten is ruimte in de bibliotheek; zo experimenteren we met het taal-maatjesschap. Hierbij helpen we iemand in het beheersen van de Nederlandse taal, door te spreken met iemand die de Nederlandse taal niet helemaal vaardig is.

Op maandag is ruimte in De Wijkse Moestuin, waar we helpen met het verbouwen van biologische groenten, deels bedoeld voor de voedselbank. Klussen bestaan hier uit zaaien, onkruid wieden, paden maaien maar ook, als wenselijk, meer fysieke klussen als het omspitten van de composthoop.

Op de woensdag zijn nog een aantal plekjes om mee te werken op Landgoed Vollenhoven. Waan je die landheer of landvrouw, die tegenwoordig hard moet werken om al het werk gedaan te krijgen.

Ook op Natuurplaats Binnenbos in Driebergen is ruimte voor nieuwe deelnemers. Hier werken we in het ruige (helende) land, waarbij ook ruimte is voor mensen die graag klussen; we hebben plannen om een kippenhok te maken!