Sinds april zet Naburen zich wekelijks met een klein clubje mensen in op De Wijkse Moestuin.

De Wijkse Moestuin? Dat is een pareltje aan de rand van Wijk bij Duurstede waar op een eerlijke manier voedsel verbouwd wordt voor mensen uit de buurt.

Onder leiding van enthousiaste tuinder, Bea van Sprakelaar, werken er dagelijks vrijwilligers om deze moes- en gemeenschapstuin tot een succes te maken. Wij zijn heel blij dat wij hier als vrijwilligersgroep een steentje aan bij mogen dragen.

We starten op de dinsdagen met een kop koffie of thee. We inventariseren de klussen die gedaan kunnen worden, en verdelen onderling de taken. Is iemand precies? Dan kan er mogelijk gezaaid worden! Houdt iemand van fysiek wat zwaarder werk, dan kan meegewerkt worden op de bedden. Er is altijd wel een klus die past!

Momenteel zijn we met twee deelnemers, waardoor we enkel de ochtenden aanwezig zijn. We hopen snel uit te kunnen breiden naar meer mensen, zodat we mensen een dagprogramma kunnen bieden.

De eerste ervaringen zijn heel positief! De betrokkenen kijken iedere week weer uit naar de dinsdag en hebben het goed met elkaar!

Lees hier meer over onze dag in De Wijkse Moestuin!