Tennissen en wandelen bij Griffensteyn

Tennisvereniging Griffensteyn biedt op vrijdagmiddag speciaal plek aan mensen met dementie zodat ook zij volledig deel uit blijven maken van onze samenleving en het verenigingsleven. En dat is niet alleen goed om een sociaal isolement tegen te gaan; door in beweging te blijven dragen we bij aan een trager ziekteverloop en heeft een naaste van de persoon met dementie de handen even vrij.

Hoe ziet de sportmiddag er uit?
Op vrijdagmiddag wordt er gesport door met mensen met en zonder dementie bij Tennisvereniging Griffensteyn. Voor en na het sporten drinken we met elkaar een kop thee en koffie en is er ruimte om elkaar te ontmoeten.
In november 2021 is gestart met het tennissen. Na de koffie, starten we met een gezamenlijke warming up om de spieren klaar te maken voor het tennissen daadwerkelijk start. In tweetallen of viertallen verspreiden we ons vervolgens over de banen om een potje te spelen.

In december 2022 is ook een wandelclub aangesloten bij de sportmiddagen. Een groep mensen maakt dan een gezamenlijke wandeling van ongeveer 3-4 km, met als start- en eindpunt de tennisvereniging.

Wat heb je nodig?
Om mee te doen met het tennissen of wandelen heb je vooral goede zin nodig.

Voor het tennissen is enig balgevoel is daarbij ook prettig. Er zijn een aantal reserve rackets aanwezig, welke gebruikt kunnen worden wanneer je zelf geen racket hebt. Ook voor ballen wordt gezorgd.
Bij het wandelen is het van belang dat je de afstand kan wandelen, zonder dat er een verhoogd risico is op vallen,

Je hoeft geen indicatie te hebben en kan gewoon aansluiten.

Mag ik als naaste ook mee?
Wekelijks ontmoeten naasten elkaar, terwijl de mensen met dementie aan het sporten zijn. Deze ontmoetingen worden als erg prettig ervaren, doordat men steun en herkenning vind in elkaar.

Hoe zit het met vervoer?
Wanneer mensen niet zelfstandig naar Griffensteyn kunnen komen, kunnen we vervoer organiseren. Als dit voor jou geldt, neem dan contact op.

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Meld je aan via onze contactgegevens!