Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de spil van Naburen; bevlogen mensen met een groot hart voor hun medemens. Een ieder heeft talenten en behoeften. Wij willen graag met jou kijken naar jouw talenten, wensen en ideeën met betrekking tot je inzet voor de Naburen. Hierbij willen we dat jij energie krijgt van je vrijwilligerswerk, zodat je deze energie ook reflecteert op de deelnemers en andere betrokkenen.

Momenteel is Naburen op zoek naar de volgende mensen:

– ‘Wandelaars’

Houdt je van wandelen en gezellig kletsen onderweg, afgesloten met een bezoek aan het terras? Wij zijn op meerdere middagen (maandag, dinsdag en donderdag) op zoek naar mensen die graag met ons mee wandelen, liefst met auto zodat je aan het eind van de wandeling een deelnemer thuis af kan zetten.

– ‘Klussers’

Houdt je van klussen, voor alles een oplossing bedenken en hierin samen te werken met mensen met dementie, die veel ervaring hebben op klusgebied? Dan ben je heel erg welkom om mee te werken op de woensdag ochtend op een van onze nieuw op te zetten dagprogramma’s. We starten om 10 uur met koffie, gaan aan de slag en lunchen met elkaar. Na de lunch gaan we met elkaar wandelen, dus stopt onze ochtend samen.

– ‘Mensen met groene vingers’

Voor een twee nieuwe project gaan we aan de slag in de tuin. Hiervoor zijn we zowel voor de dinsdag, als voor de woensdag op zoek naar mensen die het leuk vinden een klein clubje (2, max 3) mensen te begeleiden bij het uitvoeren van (moes-)tuinklussen. We beginnen in de ochtend met koffie en thee. Vervolgens gaan we aan de slag en na de lunch, gaan we wandelen en stopt de ochtend samen.

– ‘Boekenwurmen’

Houdt jij van lezen, de rust van de bibliotheek, maar ook van gezelligheid van samen zijn? Dan is het wellicht leuk om op de dinsdag of donderdag (ochtend of middag) aan te sluiten als vrijwilliger bij een groep die aanwezig is in de bibliotheek. We voeren allerlei klusjes uit; terugzetten van ingeleverde boeken, vouwen van folders, herstellen van boeken en voorlezen. Tegelijkertijd kan ook gelezen of gehandwerkt worden. We doen ook samen boodschappen en sluiten de dag af op een terrasje. In afstemming met de aanwezige vrijwilliger kan je ofwel de ochtend, ofwel de middag meedraaien!

-‘Sportievelingen’

Voor de vrijdagmiddag-sportmiddag ‘Onvergetelijk sporten’ zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om per toerbeurt te wandelen of te tennissen. We starten om 13.30 uur met koffie, waarna een uur gesport wordt. Als tennisser tennis je (veelal) 1 op 1 met iemand met dementie. Als wandelaar, loop je met een groepje van vrijwilligers en mensen met dementie. Onderwijl ontmoeten naasten elkaar, waar veel steun uit gehaald wordt. Rond 15.00 (of iets eerder) ronden we af met koffie en thee of bij warm weer wat fris!

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger betrokken te raken? Neem contact met ons op!