Afgelopen vrijdag hebben we het jaarlijkse zomerfeest van Naburen gevierd op De Boswerf! Iedereen was uitgenodigd; mensen die met Naburen wekelijks op pad zijn, naasten, kinderen, contactpersonen van organisaties waar Naburen wekelijks te gast is en anderen met wie Naburen samenwerkt. Wat was het heerlijk om elkaar te ontmoeten. Het voelde haast als een soort familiefeest!

Ik werd enorm blij van alle vrolijke gezichten, de ontmoetingen, mensen die trots zijn op hun partner en vrienden die elkaars partner en kinderen ontmoeten. En natuurlijk van de ijsjes!

Voor het eerst realiseerde ik me dat Naburen op het punt is, waar ik hoopte dat het ooit zou komen. Naburen heeft mensen gefaciliteerd in het aangaan van nieuwe vriendschappen. Naburen heeft mensen weer betekenis gegeven door actief onderdeel te zijn en een plek te hebben in de maatschappij. Naburen heeft naasten de ruimte gegeven om op adem te kunnen komen. En dat door op een gelijkwaardige manier met elkaar op te trekken, ieders kwaliteiten te zien en de ruimte te geven en in verbinding te blijven staan.

Intens trots en blij ben ik met alle gedreven begeleiders en vrijwilligers die zich enorm inzetten om van iedere dag weer een feest te maken! Want ik zeg het vaker, maar we kunnen dit alleen doen met elkaar!

Nu zou je denken; Naburen is daar waar je ooit zou willen komen? Is dit het dan? Nee, zeker niet!

Het zou fantastisch zijn wanneer alle mensen* die baat hebben bij de dagprogramma’s van Naburen, Naburen ook weten te vinden. En dat betekend dat we nog heel wat werk te doen hebben om beter bekend te worden in deze gemeenten. Volop werk dus aan de winkel!

*) wonend in Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik en Wijk bij Duurstede