Woensdag Wandeldag

Houdt jij van buiten zijn en dan wandelingen maken? Dan is de Woensdag Wandeldag van Naburen echt iets voor jou! Vanaf 30 augustus organiseert Naburen voor een pilot-periode van zes weken dit nieuwe dagprogramma.

Hoe ziet zo een wandeldag eruit?

Op woensdag pikt een medewerker of vrijwilliger van Naburen de wandelaars thuis op. We verzamelen om 10 uur op Natuurplaats Binnenbos in Driebergen, drinken een kop koffie of thee. We inventariseren waar behoefte aan is; een grotere langere wandeling, of twee kleinere wandelingen.

Bij een grotere wandeling bereiden we gezamenlijk de lunch voor. Vervolgens stappen we in de auto op weg naar een gebied waar we een wandeling hebben uitgezocht. Dit kan de Hoge Veluwe zijn, dichterbij het Doornse Gat, maar we kunnen er ook met elkaar voor kiezen om eens een strandwandeling of stadswandeling te maken. De wandeling zal tussen de 6 en 8 km zijn, afhankelijk van de belastbaarheid van de wandelaars. Onderweg zijn we alert op de omgeving om ons heen; we identificeren vogelgeluiden of beplanting die we niet kennen, snuiven de geur van net gevallen regen op en verwonderen ons over het verse groen in het voorjaar. Op die manier zijn er ook rustmomenten gedurende de wandelingen. De wandelpaden zijn deels onverhard, wat maakt dat een goede mobiliteit noodzakelijk is. Onderweg lunchen we bij een bankje of een speciale picknickplek.

Het kan ook zijn dat we de dag opdelen in twee kleinere delen, waarbij we de ochtend een wandeling maken, lunchen op de Natuurplaats en in de middag wederom een wandeling maken. Doordat het een pilot-periode is ontdekken we met elkaar wat het fijnste werkt!

We ronden de wandeling af in een restaurantje met een drankje en af en toe wat lekkers erbij. Dan start de terugtocht met de auto zodat iedereen tussen 15.30 en 16.15 uur weer thuis afgezet wordt.

Wanneer het geen wandelweer is (te warm, te koud of te nat) organiseren de medewerkers en vrijwilligers van Naburen een alternatief programma. Hierdoor komt het geregeld voor dat we een museumbezoek inplannen als alternatief op de wandeling.